网络教育专升本考英语吗?网络教育本科统考英语好过吗

  口口相传中,网络教育开始被在职者提升学历所追捧。众所周知,网络教育专科层次所有的考试都是院校自主命题自主考试,只要是按照学校规定和班主任的要求去做,那就一定能拿到学历。可对于网络教育专升本本科层次,对大家影响较大的就是网络教育专升本英语统考。那么,网络教育英语统考好过吗?

网络教育英语统考难吗

  网络教育英语统考相当于英语3-4级水平,不是很难。英语有一定基础,在考前再复习下,问题应该不大。如果英语水平较差,可以考公共英语三级来替代英语统考。学历提升疑问咨询:400-818-0011.

  网络教育本科统考英语免考条件

  1、已具有国民教育系列本科以上学历(含本科)的学生,可免考全部统考科目;

  2、除计算机类专业学生外,获得全国计算机等级考试一级、或一级A、或一级B或以上级别证书者可免考“计算机应用基础”; 其他计算机等级证书获得者不能免考该课程;

  3、除英语专业学生外,获得大学英语等级考试(CET)4级或以上级别证书者、全国公共英语等级考试(PETS)三级或以上级别证书者、省级教育行政部门组织的成人教育学位英语考试合格证书者,可免考“大学英语”;

  4、在入学注册时年龄满40周岁的非英语专业学生可免考“大学英语”;

  5、除英语专业考生外,户籍在少数民族聚居地区的少数民族学生(参见《教育部关于开展现代远程教育试点高校网络教育部分公共基础课全国统一考试试点工作的实施意见》(教高[2004]5号)的附件:免考“大学英语”的少数民族学生的界定)可免考“大学英语”。

  网络教育本科统考时间安排

  统考时间暂定每年举行2次,原则上安排在每年的3月和9月的最后一个周六、周日进行。每年度具体考试时间将在网上公布。学生可以根据自己的情况,自行选择参加考试的时间和科目。

  2016年9月远程网络教育大学英语B统考题库真题

  一、交际英语

  1.- Sorry I'm late.

  - _________

  A.You are welcome.

  B.It's a pleasure.

  C.Take care.

  D.Don't worry.

  答案:D

  2.- We are going to have a singing party tonight. Would you like to join us?

  - ________

  A.I'm afraid not, because I have to go to an important meeting.

  B.Of course not. I have no idea.

  C.No, I can't.

  D.That's all set.

  答案:A

  3.- Would you like to go to the concert with us this evening?

  - ________

  A.No, I already have plans.

  B.I'd love to, but I'm busy tonight.

  C.No, I really don't like being with you.

  D.I'm ill, so I shouldn't go out.

  答案:B

  4.- Must I take a taxi?

  - No, you ________ . You can take my car.

  A.had better to

  B.don't

  C.must not

  D.don't have to

  答案:D

  5.- Could I speak to Don Watkins, please?

  - ________

  A.Speaking, please.

  B.Oh, how are you?

  C.I'm listening.

  D.I'm Don.

  答案:A

  二、阅读理解

  The word horsepower(马力) was first used two hundred years ago. (200年前“马力”这个词首次使用。) James Watt had made the first widely used steam(蒸气)engine. He had no way of telling people exactly how powerful it was, for at that time there were no units for measuring(测量)power.

  Watt decided to find out how much work one strong horse could do in one minute. He called that unit one horsepower. With this unit he could measure the work his steam engine could do.

  He discovered that a horse could lift a 3,300-pound weight 10 feet into the air in one minute. His engine could lift a 3,300-pound weight 100 feet in one minute.

  Because his engine did ten times as much work as the horse, Watt called it a ten horsepower engine.

  6.The passagesays that Watt made the first widely used steam engine.

  A.T

  B.F

  答案:A

  7.Watt made up a unit of measurement based on the strength of a horse.

  A.T

  B.F

  答案:A

  8.Watt wanted to find a way to lift a 3300-pound weight.

  A.T

  B.F

  答案:B

  9.One horsepower would equal the weight a horse could lift.

  A.T

  B.F

  答案:B

  10.The title of the passageis "How the Term Horsepower Came into Being".

  A.T

  B.F

  答案:A

  What makes a person a scientist? (是什么使一个人成为科学家?) Does he have ways or tools of learning that are different from those of others? The answer is “no”. It is not the tools a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist. You will probably agree that knowing how to use a power is important to a carpenter. You will probably agree, too, that knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone. The scientist, however, goes one step further, he must be sure that he has a reasonable answer to his questions and that his answer can be confirmed by other persons. He also works to fit the answers he gets to many questions into a large set of ideas about how the world works.

  The scientist’s knowledge must be exact. There is no room for half right or right just half the time. He must be as nearly right as the conditions permit. What works under one set of conditions at one time must work under the same conditions at other times. If the conditions are different, any changes the scientist observes in a demonstration must be explained by the changes in the conditions. This is one reason that investigations are important in science. Albert Einstein, who developed the Theory of Relativity, arrived at this theory through mathematics. The accuracy of his mathematics was later tested through investigations, and Einstein’s ideas were shown to be correct. A scientist uses many tools for measurements. Then the measurements are used to make mathematical calculations that may test his investigations.

  11.What makes a scientist according to the passage? ________

  A.The tools he uses.

  B.The way he uses his tools.

  C.His ways of learning.

  D.The various tools he uses.

  答案:B

  12.The underlined part in the passage shows_______.

  A.the importance of information

  B.the importance of thinking

  C.the difference between scientists and ordinary people

  D.the difference between carpenters and people with other jobs

  答案:C

  13.A sound scientific theory should be one that _________.

  A.works not only under one set of conditions at one time, but also under the same conditions at other times

  B.does not allow any changes even under different conditions

  C.can be used for many purposes

  D.leaves no room for improvement

  答案:A

  14.The author quotes the case of Albert Einstein to illustrate __________.

  A.that measurements are keys to success in science

  B.that accuracy of mathematics

  C.that investigations are important in science

  D.that the mathematical calculations may test his investigations

  答案:C

  15.What is the main idea of the passage? ________

  A.The theory of relativity.

  B.Exactness is the core of science.

  C.Scientists are different from ordinary people.

  D.Exactness and ways of using tools are the keys to the making of a scientist.

  答案:D

  三、词汇与语法

  16.When Laura finally arrived she apologized _______ so late.

  A.for to come

  B.that she was coming

  C.for coming

  D.to come

  答案:C

  17.Samuel Clemens, ________ as Mark Twain, was one of the most famous American writers.

  A.to know

  B.to be known

  C.known

  D.knowing

  答案:C

  18.She is not only my classmate ________ also my good friend.

  A.or

  B.but

  C.and

  D.too

  答案:B

  19.Tom is so talkative. I'm sure you'll soon get tired _______ him.

  A.of

  B.with

  C.at

  D.on

  答案:A

  20.He _______ lives in the house where he was born.

  A.already

  B.yet

  C.still

  D.ever

  答案:C

  四、完型填空

  Susan Cleveland is the young president of a candy company in the city of Chicago.( 苏珊克利夫兰是芝加哥市里一家糖果公司的年轻总裁。) Her father began the company in the 1960's. He died three years ago. Now, the company belongs to Susan.

  Susan, however, did not have any jobs before becoming head of the company. She just finished the college. The employees became even more concerned during Susan's first months on the job. Mr. Cleveland had been a __21__ leader. But Susan permitted many employees to make their own __22__. One employee said, "Old Mr. Cleveland always told us what to do. He kept people on a short leash. But the company did well. What does a "short leash" mean?A leash is a kind of rope. We use a leash to walk our pet dogs. The leash keeps the dog from __23__ away or getting into trouble.

  Keeping a person on a short leash means keeping him or her under close control. The person can't make many decisions for himself or herself. Ms. Cleveland does not keep her workers on a short leash. __24__, she encourages them to get better ways to do business. For example, her secretary proposed an idea. She said the company should offer a sum of money as a prize to the best student in the high school near the factory. The winner could use the prize money to study at a university. Mr. Cleveland appreciated the idea. After the prize was announced, people who lived in the area of the factory began to buy __25__ of the company's candy. Local newspapers wrote about the competition. Business improved.

  Ms. Cleveland made her secretary the company's first Director of Public Relations. The former secretary was very pleased.

  21.

  A.decisions

  B.Instead

  C.more

  D.strong

  E.running

  答案:D

  22.

  A.decisions

  B.Instead

  C.more

  D.strong

  E.running

  答案:A

  23.

  A.decisions

  B.Instead

  C.more

  D.strong

  E.running

  答案:E

  24.

  A.decisions

  B.Instead

  C.more

  D.strong

  E.running

  答案:B

  25.

  A.decisions

  B.Instead

  C.more

  D.strong

  E.running

  答案:C

  五、英译汉

  26.I used the bag to protect my face from the smoke and heat.

  答案:我用包捂在脸上挡住烟和热。

  27.Each year some of his money is given to the best scientists and writers of the world.

  答案:每年他的一部分钱都会奖/发给世界上最优秀的科学家和作家。

  28.Fires may do more damage than the earthquakes(地震).

  答案:火灾所造成的损失可能比地震还严重。

  29.This box can hold more books than that one.

  答案:这个箱子比那个箱子能装更多的书。

  30.I'm thinking about a visit to Paris.

  答案:我在考虑去巴黎旅游。

  31.I slept soundly all night.

  答案:我整夜睡得很熟。

  六、写作

  32.写作

  Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

  1.简述你的家乡;

  2.你对家乡的印象。

  My Hometown

  My Hometown

  My hometown is Haimen, which is not far from Shanghai. Haimen is a modern city. There are lots of high buildings in it. Most of us live in flats because we can be close to our friends. My hometown/It is a beautiful city. On either side of the roads, there are some big trees and nice flowers. The roads are also very clean, which makes people happy and comfortable. The weather here is very nice. I like autumn best, for it’s neither hot nor cold but very cool. I love Haimen. Welcome to my hometown.

  • ·国家都承认哪些学历教育形式?国家承认学历的学历提升方式有什么特点?
  • ·民办本科学历有用吗?民办大学是什么意思?
  • ·深圳专升本大本学历最快要多久?专升本自考多久拿到学历?
  • ·网络教育专升本要读几年?职场人员怎么专升本?
  • ·网络教育统考难吗?网络教育本科怎么过?
  • ·本科学历最快多长时间拿到?一年拿本科学历靠谱吗?
  • ·网络教育本科与自考本科毕业证含金量如何?哪个好?
  • ·网络教育本科学历能考研吗?考研需要哪些条件?
  • ·国家承认的本科学历有哪些?本科毕业证书哪个机构颁发?
  • ·大学专科本科可以同时读吗?多长时间拿到大学本科毕业证?
  • ·本科二批毕业是什么学位?什么是本科二批?
  • ·大专生如何才能找到好工作?大专生找工作真的不如本科吗?
  • ·网络专接本、专转本、专升本原来是不同的啊?有哪些区别?
  • ·网络教育专升本与自考本科文凭有什么不同?找工作有用吗?
  • ·专升本与普通本科毕含金量哪个高?专升本和普通本科区别大吗?
  • ·深圳网教大学本科国家承认吗?深圳远程教育专升本报名条件?
  • ·网络教育专升本报名需要什么条件?网络教育怎样报名?
  • ·2018年网络教育专升本男生学什么专业好?
  • ·网络教育专升本统考哪些科目可以免考?免考条件有哪些?
  • ·网络教育大专文凭怎么样?大专文凭最快多久能拿到毕业证?
  • 发表评论:

    大学怎么样
    标签列表